Giardino Novo

Giardino novo on vuonna 2012 perustettu lauluyhtye, jonka tavoite on tuoda esille renessanssiajan maallista laulumusiikkia. Yhtyessä laulavat kuusi maamme etulinjan vanhaan musiikkiin perehtynyttä laulajaa. Nimensä yhtye on saanut vuonna 1605 julkaistusta ja Tanskan kuningas Kristian IV:lle omistetusta madrigaalikokoelmasta.

Sopraano Anna Villberg on koulutukseltaan sekä musiikkipedagogi AMK, että musiikin maisteri. Hän valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2011 pääaineenaan laulupedagogiikka. Anna Villberg on perehtynyt monipuolisesti musiikin eri tyylilajeihin, vanhasta musiikista rytmimusiikkiin asti. Tällä hetkellä Villberg työskentelee Meri-Helsingin musiikkiopistossa päätoimisena laulunopettajana.

Sopraano Anneliina Koskinen on valmistunut musiikin maisteriksi laulun solistiselta osastolta Sibelius-Akatemiasta vuonna 1993. Hän on opettanut laulua, kamarimusiikkia ja musiikin teoriaa ja työskennellyt paljon myös teatterissa. Anneliina Koskinen on levyttänyt mm. Alba-levymerkille sekä tehnyt vanhan musiikin kantanauhoja Yleisradioon.

Teppo Lampela on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Marjut Hannulan oppilaana. Laajalle yleisölle Lampela on tullut tutuksi Bachin, Handelin, Mozartin, Pergolesin, Buxtehuden ja Pärtin musiikin tulkitsijana.

Hän on esiintynyt lukuisten kuorojen seka maamme merkittävimpien orkestereiden solistina. Hänen vokaalinen lahjakkuutensa ja musikaalisuutensa on tehnyt hänestä myös kysytyn opettajan.

Mats Lillhannus on turkulainen, varhaiseen musiikkiin erikoistunut tenori ja musiikkitieteilijä. Lillhannus on myös ahkera musiikillinen aloitteentekijä ja on ollut mukana perustamassa, paitsi Giardino Novoa, myös mm. turkulaiset yhtyeet Camerata Aboensis ja Key Ensemble. Hän opiskeli yhtyelaulua Schola Cantorum Basiliensisissa ja sitä ennen musiikkitiedettä Åbo Akademissa.

Tenori Jukka Vaari on opiskellut laulua Sibelius-Akatemiassa Leena Murron johdolla. Vaarin solistitehtävät ovat liittyneet pääosin renessanssi- ja barokkiajan musiikkiin, erityisesti Bachin ja Monteverdin tuotantoon. Hänen kuoro- ja yhtyelaulukokemuksensa on peräisin mm. Radion kamarikuorosta, Helsingin kamarikuorosta ja Ring Ensemblestä.

Pianisti ja laulaja Antti Vahtola viihtyy erityisen hyvin kaikenlaisen kamarimusiikin parissa. Bassona hän on laulanut mm. Radion kamarikuorossa, Helsingin kamarikuorossa, Emo ensemblessä sekä lukuisissa pienyhtyeissä, joiden ohjelmistot ovat painottuneet vanhaan musiikkiin sekä nykymusiikkiin. Taiteellisen työskentelyn lisäksi Vahtola toimii pianonsoiton lehtorina Musiikkiopisto Juvenaliassa, Espoossa.