Duo Medieval

Duo Medieval on kahden keskiaikaiseen musiikkiin erikoistuneen musiikin maisterin ja sopraanon Uli Kontu-Korhosen ja Anneliina Rifin muodostama yhtye. Molemmat laulajat soittavat useita keskiaikaisia soittimia ja yhdessä he muodostavat kahden naisen keskiaikaisen orkesterin.

Kontu-Korhonen ja Rif  ovat laulaneet yhdessä monissa yhtyeissä, kuten Radion kamarikuorossa, Ring Ensemblessa  ja  Paratiisin Omenoissa. He ovat työskennelleet työparina myös  teatterissa ja tanssiteatteriesityksissä. Joulukuussa 2021 Fuga Oy julkaisi Duo Medievalin odotetun  levyn  ”Hodie aperuit nobis – Varjoista valoon.” Levyllä soi Hildegard Bingeniläisen, Francesco Landinin, Maestro Pieron, Zuster Bertkenin, Cantus Sororum- ja Piae Cantiones-kokoelmien teoksia.  

Monipuolinen instrumentaatio, Aurore-festivaalilla  nokkahuilu, organetto, goottiharppu, sinfonia, rebec, dulcimer, krumhorn ja kellot, rikastaa laulua ja yhtyeen sointivärejä, tuoden syviä kaikuja kiehtovasta menneisyydestä.

Anneliina ja Uli ovat molemmat yhtyetyöskentelyjensä lisäksi myös solisteja. Molemmat ovat tehneet useita levyjä eri yhtyeiden kanssa sekä kumpikin keskiaikaisen musiikin soololevyn ALBA Records -yhtiölle. He ovat konsertoineet lukuisilla festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla ja vieneet musiikkiaan monille tuhansille ihmisille. Uli Kontu-Korhonen opettaa vanhaa musiikkia mm. Turun ammattikorkeakoulussa ja Anneliina Rif Turun konservatoriossa. Molemmat ovat kysyttyjä vanhan musiikin kouluttajia myös eri puolilla Suomea järjestettävillä kursseilla.