Lumous

Vokaaliyhtye Lumous on pirkanmaalainen, keväällä 2007 perustettu, vanhaan vokaalimusiikkiin erikoistunut viiden naislaulajan kokoonpano. Yhtyeen jäsenet ovat musiikin ammattilaisia, laulajia, musiikinopettajia ja kuoronjohtajia. Heitä yhdistää rakkaus vanhaan musiikkiin keskiajalta barokkiin, sekä voimakas motivaatio esiintyjinä tuottaa kuulijoille mieleen jääviä konserttielämyksiä. Yhtyeen taiteellisena johtajana toimii newyorkilaissyntyinen Master of Fine Arts Debra Gomez-Tapio. Lumous tunnetaan soundistaan ja mestarillisesti rakennetuista, tarinallisista konserttiohjelmistaan. Vokaaliyhtye Lumous tekeekin tiivistä yhteistyötä dramaturgi-ohjaajien, tanssijoitten ja muitten vanhan musiikin muusikoitten ja yhtyeitten kanssa.

Debra Gomez-Tapio on newyorkilaissyntyinen, Suomessa vuodesta 1992 vakituisesti asunut muusikko ja pedagogi. Master of Fine Arts -tutkinnon hän suoritti Sarah Lawrence Collegessa New Yorkissa ja opiskeli sitten Fullbright-stipendiaattina vanhan musiikin mekassa Schola Cantorum Basiliensissa Sveitsissä. Hänen opettajiaan ovat olleet sellaiset alan gurut kuin René Jakobs, Rosmarie Hofmann ja Laura Sarti.

Gomez-Tapio on laulaja ja suosittu laulupedagogi ja kuoro- ja yhtyejohtaja. Hänen erityisalaansa ovat keskiajan,  renessanssin ja varhaisbarokin musiikki. Keski-Euroopan vuosinaan hän esiintyi useitten keskieurooppalaisten vanhan musiikin yhtyeitten kanssa (Ricercare, Ferrara Ensemble, Sequentia ym.). Levytyksiä arvostetuille levymerkeille (mm. Deutsche Harmonia Mundi) on toista kymmentä. Tuorein levy, Une Vie de Femme, ilmestyi 2012. Nykyisin taiteilija asuu Valkeakoskella, opettaa Tampereen yliopistossa, pitää mestarikursseja ja johtaa vanhan musiikin yhtyeitä ja kuoroja. Hän esiintyy säännöllisesti perustamiensa Fioretto Ensemblen ja Vokaaliyhtye Lumouksen kanssa. Konserttitoiminta on valtakunnallista ja kansainvälistä. Gomez-Tapio on työskennellyt myös mm. Radion Kamarikuoron ja Kauniaisten Madrigaalikuoron kanssa. Tammikuusta 2005 hän on toiminut tamperelaisen Händel-oratoriokuoron johtajana ja vuodesta 2005 Tampereen Filharmonisen kuoron äänikouluttajana.