Tuuli Lindeberg

Sopraano Tuuli Lindeberg on maamme eturivin barokkiajan ja 1900–2000-lukujen laulumusiikin tulkkeja. Hän on saanut usein kiitosta puhtaasta ja ilmaisuvoimaisesta lauluäänestään sekä monipuolisesta muusikkoudestaan. Tuuli on yksi kysytyimpiä konserttilaulajia kotimaan estradeilla ja hän esiintyy säännöllisesti Suomen parhaiden kamariorkesterien ja -yhtyeiden kanssa. Tuuli on konsertoinut useimpien maamme klassisen musiikin festivaalien lisäksi myös muualla Euroopassa. Tuulin laajaan ohjelmistoon kuuluu runsaasti kamarimusiikkia erityisesti barokkiajalta sekä 1900–2000-luvuilta, sekä lisäksi mm. luuttulauluja, liediä, oratorioita ja muita kuoro-orkesteriteoksia. Tuuli on kantaesittänyt useita suomalaisten säveltäjien vokaaliteoksia.

Tuuli Lindeberg on tehnyt näyttämörooleja mm. Suomen Kansallisoopperassa, Ilmajoen musiikkijuhlilla ja Suomen Kansallisteatterissa. Hän on tehnyt äänityksiä monien kokoonpanojen kanssa ja esiintynyt usein Yleisradion radio- ja tv-musiikkiproduktioissa. Esiintymistyönsä ohella Tuuli tunnetaan myös innostavana pedagogina. Hän opettaa laulua ja barokkimusiikkia Sibelius-Akatemiassa sekä toimii ajoittain klassisen musiikin äänityksissä taiteellisena tuottajana.

Itä-Helsingin musiikkiopiston kasvatti Tuuli opiskeli Sibelius-Akatemiassa aluksi mm. pianonsoittoa ja kuoronjohtoa, ja lauloi lukuisissa puoliammattilaiskuoroissa ja -ensembleissä ennen siirtymistään solistiuralle. Tuuli Lindeberg suoritti laulun A-tutkinnon Ritva Auvisen johdolla ja valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2002. Hän voitti toisen palkinnon Kangasniemen laulukilpailussa vuonna 2009.

Kevätkaudella 2017 Tuulia voi kuulla mm. Lohjan kaupungiorkesterin solistina, Riikka Talvitien kamarioopperassa The Judge’s Wife, Suomen Kansallisoopperassa Kaija Saariahon oopperakokonaisuudessa Only the Sound Remains, sekä useissa kamarimusiikkikonserteissa.