Kummisetä Dufay • konsertti to 21.1.2016

Kummisetä Dufay • to 21.1.2016 klo 19

Aurore-renessanssimusiikkijuhlien 2016 teemana ovat säveltäjät ja heidän lähipiirinsä. Keitä olivat heidän opettajansa ja esikuvansa, kollegansa, oppilaansa ja seuraajansa ja millaista oli näiden musiikki mestarin musiikkiin verrattuna?

Festivaalin avauskonsertin hahmo on Guillaume Dufay, tai Du Fay, alankomaalaisen koulukunnan varhainen mestari, jonka aktiivinen kausi ulottuu noin 1400-luvun puolesta välistä vuosisadan loppuun. Dufay oli aikalaistensakin mielestä primus inter pares, vaikka Dufayn läheinen muusikkokollega Gilles Binchois varmasti teki kisasta tiukan. Dufayn esikuvat tulivat Englannista, mutta hänen vaikutuksensa säteili joka puolelle Eurooppaa, osin ahkeran matkailun ansiosta. Ja kun Dufay sitten vetäytyi eläkepäiviään viettämään kotikonnuilleen Cambrain katedraalille, hänen luokseen kulkivat seuraavan sukupolven suuruudet yksi kerrallaan, kuin kummisedän vastaanotolle.

Millaista oli tämän suurmiehen ja hänen hännystelijöidensä musiikki? Kuuntele Kummisetä Dufay -soittolista Spotifyssä!

Konsertti järjestetään torstaina 21.1.2016 klo 19 Paavalinkirkossa. Taiteilijatapaaminen ja ilmainen kahvitarjoilu 45 minuuttia ennen konserttia kirkon alasalissa.

Liput Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta (korttimaksu mahdollinen):

  • yksittäinen konsertti 20/15 € (22,50/17,50 € Lippu.fi-palvelumaksun kanssa)
  • festivaalipassi 50/30 € (53,50/32,50 € Lippu.fi-palvelumaksun kanssa)