Amor Céu

Amor Céu

Amor Céu on keskiajan musiikkiin erikoistunut kokoonpano, jonka jäsenet ovat virtuoosisia laulajajia ja multi-instrumentalisteja. Ensemblen nimi, sananmukaisesti suomennettuna ”rakkaus taivas”, viittaa portugalin kielellä rakastettuun, ystävään tai kumppaniin, kaukana olevaan rakkaaseen (Amor seu) tai taivaalliseen rakkauteen.

  • Eira Karlson, laulu & fiideli
  • Anna-Maaria Oramo, laulu & clavisimbalum
  • Aino Peltomaa, laulu, harppu & lyömäsoittimet

Eira Karlson on laulaja, viulisti ja fiidelisti. Fiidelistinä hän on tehnyt kansainvälistä uraa mm. truveerimusiikkiin erikoistuneessa Oliphant- yhtyeessä, Ars subtilioriin erikoistuneessa Sufira-yhtyeessä sekä varhaiseen keskiaikaiseen musiikkiin erikoistuneessa Amor ceu -yhtyeessä, viulistina mm. Lappeenrannan kaupunginorkesterissa ja laulajana mm. Helsingin kamarikuorossa. Karlson on erikoistunut myös klassiseen arabialaiseen musiikkiin ja opiskeli v. 2005 Kairossa Saad Mohamed Hassanin johdolla arabialaista viulunsoittoa, sekä on soittanut isänsä Leif Karlsonin perustamassa Al Teslim-yhtyeessä vuodesta 1992. Laulajaksi-laulupedagogiksi Karlson on valmistunut Metropolian vanhan musiikin linjalta ja viulistiksi-pedagogiksi Lahden amk:sta. Helsingin kamarikuoron riveissä Karlson laulaa runsaasti nykymusiikkiohjelmistoa ja on tehnyt kuorossa myös solistitehtäviä.

Anna-Maaria Oramo on kansainvälisesti esiintyvä cembalisti ja laulaja, monipuolinen vanhan musiikin freelancer-taiteilija. Cembalistina Oramo on konsertoinut vuodesta 2003 ympäri maailmaa solistina sekä Helsingin Barokkiorkesterin, Orfeo 55 ja Ensemble Matheus’n jäsenenä ja osallistunut useisiin kansainvälisesti palkittuihin levytyksiin, myös solistiosuuksin (mm. Diapason d’Or 2020). Oramo on myös Suomalaisen barokkiorkesterin vakituinen muusikko, jossa hän on toiminut useita kertoja myös orkesterin musiikinjohtajana.

Oramo on lisäksi tehnyt yhteistyötä kymmenien eri orkesterien ja kamariyhtyeiden kanssa kotimaassa ja ulkomailla. Oramo on myös tehnyt useita radio- ja televisionahoituksia YLE:lle ja ARTE:lle. Laulusolistina Oramo on esiintynyt mm Fibon solistina, osallistunut kiertueisiin Euroopassa keskiaikayhtye Amor céun kanssa. Oramolle on myönnetty useita pitkäaikaisia taiteilija-apurahoja. Koulutukseltaan Oramo on Musiikin tohtori. Taiteellisessa tutkimuksessaan hän perehtyi laulun esikuvaan cembalonsoitossa, kohteenaan täysbarokin ranskalainen musiikki.

Aino Peltomaa on kansainvälistä uraa tekevä suomalainen laulaja, muusikko, sovittaja, pedagogi ja tuottaja. Peltomaa on syvällisesti perehtynyt keskiajan ja renessanssin musiikkiin, suomalaiseen kansanmusiikkiin ja viime vuosina yhä enemmän improvisoituun musiikkiin, nykymusiikiin sekä elektroniikkaan luoden oman tyylinsä näiden genrejen rajapinnoilla. Peltomaa tekee runsaasti poikkitaiteellista yhteistyötä eri taidelaijien edustajien ja maineikkaiden kansainvälisten artistien kanssa Suomessa ja ulkomailla. Peltomaa luotsaa yhtyeitään Ensemble Gamut! ja Peltomaa Fraanje Perkola, on perustanut Amor Céu kokoonpanon ja toimii mm. Helsingin kamarikuorossa. Peltomaa on levyttänyt merkeille Outhere Music, Eclipse Music, Alba records ja Aspen Edities.