Lauluyhtye Cappella Pro Vocale

Cappella Pro Vocale

Cappella pro Vocale on oululainen vanhaan musiikkiin erikoistunut lauluyhtye, joka on aloittanut toimintansa 1996. Laulajilla on vahva musiikkitausta Pohjois-Suomen kuoroissa ja lauluyhtyeissä, ja osalla laulajista musiikki on myös ammattina. Lauluyhtyeen päämääränä on aina ollut korkeatasoisen moniäänisen laulumusiikin esittäminen keskittyen ohjelmistossa usein tiettyyn teemaan.

Cappella pro Vocale on konsertoinut Oulun ja ympäristökuntien lisäksi mm. Hetan Musiikkipäivillä Enontekiöllä, Haapaveden Wanhan Musiikin tapahtumassa ja Haapavesi Folk -tapahtumassa, Sastamala Gregoriana -Wanhan musiikin päivillä Vammalassa, Suwalkin Hora Cantavi festivaaleilla Puolassa sekä Vatikaanissa Roomassa. Elokuussa 2013 yhtye konsertoi NoMeMus -festivaalilla Ruotsin Söderköpingissä. Konsertti nauhoitettiin myös Ruotsin radioon.

Nimi Cappella pro Vocale on vapaasti suomennettuna esimerkiksi ’äänen kappeli’ tai ’huone äänelle’. Se kuvaa yhtyeen vahvaa sidosta vanhaan kirkkomusiikkiin, pyrkien samalla ilmentämään laulumusiikin monimuotoisuutta.

Cappella pro Vocalen laulajat ovat sopraanot Katja Findlay ja Virve Karén, altot Anu Arvola-Greus ja Helena Vuolteenaho, tenorit Mikko Vehkaperä ja Markku Vuolteenaho sekä bassot Mikko Kolehmainen ja Antti Ukura