Diiva Josduin • konsertti su 24.1.2016

Diiva Josquin • su 24.1.2016 klo 16

Aurore-renessanssimusiikkijuhlien 2016 teemana ovat säveltäjät ja heidän lähipiirinsä. Keitä olivat heidän opettajansa ja esikuvansa, kollegansa, oppilaansa ja seuraajansa ja millaista oli näiden musiikki mestarin musiikkiin verrattuna?

Päätöskonsertin päähahmo on aikansa, 1500-luvun vaihteen, ehdottomasti suurin tähti, Josquin des Prez. Josquin oli Dufayn tapaan alankomaalaisen koulukunnan kosmopoliitteja. Molemmat miehet levittivät kauniin kontrapunktin ilosanomaa musiikkinsa kautta erityisesti Italiaan, mutta kokonainen 1500-luvun puolivälin maissa aikuisuuteen varttunut eurooppalainen säveltäjäpolvi oppi musiikkinsa kopioimalla Josquinin teoksia. Josquinin maineesta kertoo paljon sekin, että tuskin kenenkään muun säveltäjän nimiin on sävelletty niin paljon teoksia, jotka eivät ole hänen. Josquinin nimi takasi teoksen levityksen näinä musiikillisen kirjapainotaidon varhaisaikoina tehokkaammin kuin mikään muu! Lutherin suosikki, omapäinen diivailija, Josquin oli kysytty, kallis ja tunnettu tähti. Ja suosion selittää yksi asia: hänen musiikkinsa laatu.

Millaista oli tämän suuren diivan ja hänen jäljittelijöidensä musiikki? Kuuntele Diiva Josquin -soittolista Spotifyssä!

Konsertti järjestetään sunnuntaina 24.1.2016 klo 16 Paavalinkirkossa. Taiteilijatapaaminen ja ilmainen kahvitarjoilu 45 minuuttia ennen konserttia kirkon alasalissa.

Liput Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta (korttimaksu mahdollinen):

  • yksittäinen konsertti 20/15 € (22,50/17,50 € Lippu.fi-palvelumaksun kanssa)
  • festivaalipassi 50/30 € (53,50/32,50 € Lippu.fi-palvelumaksun kanssa)