Murhamies Gesualdo • konsertti pe 22.1.2016

Murhamies Gesualdo • pe 22.1.2016 klo 19

Aurore-renessanssimusiikkijuhlien 2016 teemana ovat säveltäjät ja heidän lähipiirinsä. Keitä olivat heidän opettajansa ja esikuvansa, kollegansa, oppilaansa ja seuraajansa ja millaista oli näiden musiikki mestarin musiikkiin verrattuna?

Toisen konsertin päähahmon tarina on vielä taruakin ihmeellisempi. Carlo Gesualdo oli oikea prinssi, josta tuli Venosan ruhtinas kun hänen veljensä kuoli ennen aikojaan. Gesualdo oli paitsi oikea prinssi, myös oikea säveltäjä ja oikea murhamies. Viimeisin arvonimi on hämärtänyt sen, että Gesualdon vaikutus muusikkonakin oli merkittävä: vaimonmurha on parempi tarina kuin kokeilevan säveltäjän eristäytynyt elämä, vaikka viime kädessä jälkimmäinen tarina on se, joka hänen nimensä on pitänyt elossa. Tälläkin omaperäisellä miehellä oli toki esikuvansa ja opettajansa, mutta monet niistä, joita on perinteisesti pidetty Gesualdon opettajina, ovat osoittautuneet hänen seuraajikseen. Tämän murhamiehen musiikillinen varjo on pitkä, selvästi pidempi kuin hänen veritekonsa varjo oli hänen aikanaan.

Konsertti järjestetään perjantaina 22.1.2016 klo 19 Paavalinkirkossa. Taiteilijatapaaminen ja ilmainen kahvitarjoilu 45 minuuttia ennen konserttia kirkon alasalissa.

 

Liput Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta (korttimaksu mahdollinen):

  • yksittäinen konsertti 20/15 € (22,50/17,50 € Lippu.fi-palvelumaksun kanssa)
  • festivaalipassi 50/30 € (53,50/32,50 € Lippu.fi-palvelumaksun kanssa)

Yle-logo_RGB_musta
Radio Yle 1 lähettää konsertin suorana.