A

Aurore 2020 juhlistaa Englannin renessanssia

Vuonna 2020 Aurore – Helsingin Renessanssimusiikkijuhlien teemana on englantilainen musiikki. 1500-lukua leimasi Englannissa sisäinen rauha vuosikymmenien sisällissotien jälkeen, ja maa vaurastui paitsi rauhan myös kolonialismin ansiosta. Levottomuutta puolestaan loivat uskonnolliset kiistat ja taistelut niin maalla kuin merellä ulkomaisia vihollisia vastaan.

Kaiken tämän läpi maassa luotiin suurenmoista, omalaatuista musiikkia niin kirkkoa, hovia kuin yläluokan musisointitarpeitakin varten. Musiikkia ovat esittämässä kotimaisten parhaimmiston lisäksi virolainen Heinavanker-yhtye, joka nostaa konsertissaan englantilaisen kirkkomusiikin rinnalle virolaisia kansanvirsiä.

Auroren neljä konserttia tarkastalevat Englannin musiikkielämää kukin eri näkökulmasta. Torstain konsertti Plots and Intrigues vie meidät Elisabet I:n ja Tudorien aikaan, joka oli poliittisista levottomuuksistaan huolimatta taiteiden ja musiikin kultakautta. Perjantaina siirrymme ajassa hieman taaksepäin 1400-luvun puolelle, jolloin kuulemma otsikon Line of Beauty alla musiikkia Etonin kuorokirjasta, joka edustaa Englannin katolisen kauden musiikillista huipentumaa. Lauantaina konserttiin Auroren vieraaksi saapuu lauluyhtye Heinavanker Virosta. Konsertissa Cathedrals and Cottages englantilaisten Tavernerin, Fryen ja Tallisin messumusiikin kanssa vuorottelevat virolaisten uskonnollisen heräämisen yhteydessä syntyneet kansankoraalit. Auroren päättää sunnuntaina konsertti Shakespeare’s Playlist, joka vie meidät 1500- ja 1600-lukujen vaihteeseen Englannin madrigaalitaiteen lyhyeen mutta äärimmäisen hedelmälliseen kulta-aikaan.

Auroren kaikki konsertit järjestetään arkkitehtonisesti ja akustisesti upeassa Paavalinkirkossa, Vallilassa. 45 minuuttia ennen kunkin konsertin alkua järjestetään taiteilijatapaaminen, jossa esiintyjät esittelevät illan musiikkia, soittimia ja aikakauden tapahtumia kahvitarjoilun äärellä. Tervetuloa!

Liput myynnissä nyt

Liput ovat nyt myynnissä Auroren omassa lippukaupassa ja niitä voi ostaa myös tuntia ennen ovelta (korttimaksu toivottava). Osta liput nyt!

  • yksittäinen konsertti 25/20 €
  • festivaalipassi 60/45 €
  • myös edulliset kahden hengen lahjaliput myynnissä jouluun saakka

Liput ovat myynnissä myös Lippupisteestä, joka lisää hintoihin oman käsittelymaksunsa.