A

Auroreen alle viikko aikaa!

Ensi viikon torstaista sunnuntaihin renessanssimusiikki täyttää Paavalinkirkon salit. Aikalaishumanisti Giannozzo Manettia lainaten:

Kirkon koko tila täyttyi sellaisesta sulosointujen kuorosta ja sellaisesta kaikenlaisten soittimien yhteissoitosta, että tuntui kuin enkelien ja taivaallisen paratiisin auvosoinnut ja laulut olisi lähetetty taivaasta alas kuiskaamaan korviimme ennenkuulematonta taivaallista ihanuutta. […] Oli kuin olisin nauttinut armoitettujen elämää täällä maan päällä.

Liput Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta. Myynnissä myös festivaalipasseja, jolla pääsee kaikkiin konsertteihin (lippujen hinnat). Muista lisäksi, että tuntia ennen jokaista konserttia järjestetään taiteilijatapaaminen, jossa esiintyjät valottavat illan ohjelmaa.

Torstaina 16.1. klo 19 juhlat avaa Ensemble Petraloysion ja urkuri Ilpo Laspaksen konsertti Musiikkia Sikstiiniläiskappelista, jossa kuulemme paavin kuoron musiikkia.

Perjantaina 17.1. klo 19 lauluyhtye Giardino Novo ja nokkahuiluyhtye Q consort vievät meidät maallisen musiikin pariin konsertissa Italian ruhtinaiden palveluksessa.

Lauantaina 18.1. klo 18 lauluyhtye Cappella pro Vocale ja urkuri Petros Paukkunen tutustuttavat meidät 1400-luvun franko-flaamilaisten säveltäjiin konsertissa Musiikkia Burgundin ja Flanderin hoveista.

Sunnuntaina 19.1. klo 16 juhlat päättävät puolalaisen ja venetsialaisen liturgisen musiikin tunnelmissa lauluyhtye Lumen Valo ja urkuri Markku Mäkinen Krakovalaisessa pääsiäismessussa.

Paavalissa tavataan!