A

Aurore 2014 lehdistössä ja kuvissa

Tammikuuta odotellessa voi tutusta ensimmäisen Auroren tunnelmiin. Musiikkijuhlista kirjoitettiin lehdistössä kiitettävästi, minkä lisäksi valokuvaaja Noora Lehtovuori ikuisti kaikki konsertit. Renessanssimusiikin maailman voi lisäksi tutustua Auroren ohjelmakirjassa.

Aurore 2014 -ohjelmakirja

Aurore 2014 -ohjelmakirja pdf-muodossa.

Aurore lehdistössä

Avajaiskonserttia ”Musiikkia Sikstiiniläiskappelissa” seuraamassa oli Helsingin Sanomain toimittaja Veijo Murtomäki, jonka arvio ”Renessanssimusiikki tarjosi kauneutta ja sopusointua” löytyy täältä:
http://www.hs.fi/arviot/Konsertti/Renessanssimusiikki+tarjosi+kauneutta+ja+sopusointua/a1390000504006

Toisen konsertin ”Italian ruhtinaiden palveluksessa” puolestaan arvioi HBL:n Wilhelm Kvist otsikolla ”Aurore är här!”. Arvion voi lukea täältä:
http://hbl.fi/kultur/recension/2014-01-18/556081/musikrecension-aurore-ar-har

”Renässansen – fanns den?” kysyttiin Auroren taiteelliselta johtajalta Kari Turuselta HBL:ssä 14.1.2014. Lue koko juttu ja kuuntele lyhyt soittolista osoitteessa http://hbl.fi/kultur/2014-01-14/554566/renassansen-fanns-den

Kirkko & Kaupunki haastatteli Kari Turusta ja Petros Paukkusta otsikolla ”Musiikissa sydämen rytmi”. Artikkeli löytyy lehden näköisversiosta:
http://nakoislehti.kirkkojakaupunki.fi/nakoislehti/2014/kirkko-kaupunki-2/primapaper/22

Lisäksi Yle 1 lähetti suorana Auroren avajaiskonsertin, Ensemble Petraloysion ja urkuri Ilpo Laspaksen ”Musiikkia Sikstiiniläiskappelissa”. Matts Lillhannus ja nokkahuiluyhtye Q Consort puolestaan vierailivat FST:n Min Morgon -aamuohjelmassa 16.1.2014. Ohjelmat eivät valitettavasti ole enää nähtävissä tai kuunneltavissa verkossa.

Aurore kuvissa

Musiikkia Sikstiiniläiskappelista – to 16.1.2014

Lauluyhtye Ensemble Petraloysio ja urkuri Ilpo Laspas esittivät paavin kapellin musiikkia. Säveltäjinä olivat Giovanni Pierluigi da Palestrina, Josquin Desprez, Guillaume Dufay ja Cristobàl de Morales.

Italian ruhtinaiden palveluksessa – pe 17.1.2014

Lauluyhtye Giardino Novo ja nokkahuiluyhtye Q Consort esittivät Italian täysrenessanssin madrigaaleja ja muuta maallista musiikkia. Säveltäjinä muiden muassa Giaches de Wert, Rinaldo del Mel ja Cipriano di Rore.

Musiikkia Burgundin ja Flanderin hoveista – la 18.1.2014

Lauluyhtye Cappella Pro Vocale ja urkuri Petros Paukkunen esittivät 1400-luvun franko-flaamilaisten säveltäjien motetteja ja soitinmusiikkia. Säveltäjinä Johannes Ockeghem, Josquin Desprez, Jean Mouton, Jacob Obrecht, Guillaume Dufay ja Jan Pieterszoon Sweelinck.

Krakovalainen pääsiäismessu – su 19.1.2014

Lauluyhtye Lumen Valo ja urkuri Markku Mäkinen esittivät puolalaisten ja venetsialaisten renessanssisäveltäjien liturgista musiikkia. Säveltäjinä muiden muassa Bartłomiej Pękiel, Mikołaj Zieleński, Giuseppe Guami, Franciszek Lilius, Andrea Gabrieli ja Claudio Monteverdi.